Loonbedrijf

Van oudsher richten wij ons ook op vele agrarische activiteiten. In de loop der jaren is ook deze tak uitgegroeid tot een totaalpakket aan mechanisatie. Dit machinepark wordt bestuurd door een enthousiaste groep medewerkers die veel kennis hebben van de agrarische sector. Onderstaand krijgt u een beeld van de mogelijkheden.

Van zaaien tot oprapen van gras

Grasmaaien doen we met Fendt maaicombinaties met een werkbreedte van 6 of 9 meter. Voor het grashakselen hebben wij twee hakselaars (Krone Big X en Claas Jaguar 890) en een ruim aantal opraapwagens. De kuil wordt strak gereden met een shovel. Tijdens het hakselen kunnen wij melasse of een silage inoculant aan het product toevoegen.

Zowel ronde als vierkante balen

Met onze balenpers verzorgen wij ronden balen met een diameter van 1.35 cm en een breedte van 1.20 cm. Deze pers is geschikt voor zowel gras en stro. Naast ronde balen regelen wij ook vierkante balen. Deze hebben een afmeting van 1.20x 70 cm met een variabele lengte van 1.00 cm tot 2.70 cm.

Ook het wikkelen van plastic en het transport van de balen kunnen wij voor u verzorgen.

Zaaien en hakselen van mais

Voor het zaaien van mais stellen wij ons beschikbaar met 2 6-rijige maiszaaimachines. Naast mais is het ook mogelijk in een werkgang kunstmest of een maismeststof toe te voegen.

Voor de maisoogst hebben wij een tweetal haksleaars tot onze beschikking voorzien van een maisbek die de maisplant hakselt en de korrel op de juiste manier kneust. Vervolgens wordt de mais naar de kuil getransporteerd door ons ruime aanbod aan silagewagens waarna de shovel de mais egaliseert en vast rijd.

Transport, injecteren en sleepslang

Mestdistributie of mesttransport is mogelijk met een vrachtwagencombinatie (inhoud 36 m3) of met een van onze trekkers met vacuumtank (inhoud 24 m3).

Voor het bemesten van bouwland of grasland beschikken wij over machines waardoor de mest in één werkgang de grond in wordt gewerkt. We injecteren met de Schouten VTS150 met een tankinhoud van 10m3.

Het aanwenden van drijfmest is één van onze specialiteiten. Voor mestaanwending op gras en- bouwland beschikt Oskam over een tweetal sleepslangbemesters. De sets hebben een bereik tot drie kilometer. Onze machines zijn volledig uitgerust om werk van hoogstaande kwaliteit te leveren. Zo zijn machines uitgerust met bredebanden met een drukwisselsysteem ter voorkoming van structuurbederf.

Spitten, frezen en rotorkopeggen

Om een zaaibed van de hoogste kwaliteit af te leveren hebben wij de beschikking over meerdere werktuigen om dat te realiseren. Denkt u hierbij onder andere aan een rotorkopeg en een spitmachine die gecombineerd is met een frees waardoor de grond fijner vermalen wordt. Uw zaaibed is hierdoor sneller gereed.

8 + 2 =

Oskam Verhuur & Grondverzet BV

Middelweg 8
2841 LA Moordrecht

T:  0182 – 649 423

E:  info@oskambv.nl